Om bloggen

Tanken med denna blogg är att ta upp ämnen som ligger oss varmt om hjärtat, sådant som upprör och sådant som glädjer oss. Vi vill sprida kunskap om viktiga ämnen såsom natur, djur och rättvisa, med enklare förklaringar. Människan tycks ofta glömma bort att det inte bara är vi som har rätt till vår planet, utan även djuren. Men vi människor har också en tendens att glömma bort varandra och inte tänka ur ett globalt perspektiv. Vi lever alla i samma värld och vad vi gör påverkar dig och tvärtom. Människan behöver förändras och det är inte omöjligt, även om det ibland kan kännas mörkt. Men vi ser ett ljus, en bättre framtid.

Vi som driver bloggen Two Green Spirits heter Marina och Caroline, två naturvänner boende på olika platser i Sverige. Vi har valt att samarbeta trots geografiska avstånd för att visa att det inte finns några gränser när det gäller att sträva efter en dröm, en framtid utan orättvisa för vare sig människa och djur. Det som driver oss framåt är vår kärlek inför vår värld, och ingen av oss besitter någon utbildning inom respektive områden. Vi förlitar oss på information från tillförlitliga organisationer, information som vi analyserar och granskar med kritiskt tänkande. Vi kommer också använda oss av gästbloggare och citat från människor som är oss okända, men också människor i vår bekantskapskrets, som har erfarenhet och viktiga argument att tillföra debatten.

Trivselregler:
Era kommentarer är högst välkomna, men vi har som policy att inte stödja näthatet. Vi förväntar oss därför att samtliga kommentarer är skrivna med respekt för allas trevnad. Vi kommer inte att censurera åsikter, däremot accepterar vi inte kommentarer som VI anser är personliga påhopp, hot, förtal eller liknande.  Vi ser också att kommentarer håller sig inom ämnesområdet för respektive blogginlägg. Kommentarer som inte följer dessa regler kommer att tas bort från bloggen, så snart de upptäcks, även i de fall då det innebär att ett bra argument försvinner på köpet.

Gästbloggare
Är du intresserad av att gästblogga hör gärna av dig till twogreenspirits@gmail.com. Inlägg är politiskt oberoende, men skall inte strida mot våra värderingar och skall falla inom ramen för solidaritet och hållbarhet för människor, djur och natur. Vi kommer att godkänna all text innan den publiceras, men du ansvarar för att det är rättstavat och på ett språk som inte är för avancerat så att så många som möjligt förstår innebörden av inlägget.

Sammarbetspartners
Vi på Two Green Spirits tjänar inga pengar på den här bloggen. Eventuella samarbetspartners kan under kortare perioder komma att synas lite mer på vår blogg, då de bidragit till mer kunskap, erbjudande som gäller våra läsare eller liknande. Vi ställer krav på att våra samarbetspartners följer våra värderingar.

Advertisements

One thought on “Om bloggen

  Ann Pellkvist said:
  May 6, 2014 at 11:39 am

  Hej!

  För att underlätta återanvändning så skulle jag vilja tipsa er om en sajt där man kan skänka och hämta saker gratis. Man kan också hitta annonser från andra stora sajter som skänker bort saker så allt är samlat på ett ställe.

  Vanliga webben: http://www.globaround.com/Container.aspx
  Den finns också som gratis app: https://itunes.apple.com/se/app/globaround-container/id755791899?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

  MVH

  Ann

Comments are closed.