Vilka är våra politiker?

Posted on

Det är få människor som får så mycket skit på sig som våra politiker. Ofta hör man att de inte lyssnar på samhället och att de inte har någon insikt i hur människor lever. Faktum är att politikerna behövs, de är en viktig grundsten i vårt samhälle. Detta gäller oavsett vilket parti man sympatiserar med, alla behövs i en demokrati.

Men skandalerna brukar avlösa varandra. Den senaste tiden har det varit fullt med rubriker om senaste skandalen inom politiken: Toppolitiker från Sverige Demokraterna (SD) som springer runt med järnrör och slänger ur sig olämpliga ord.

Det som upprör mig mest är att dessa våldsamheter accepteras. Hade det gällt något annat parti så hade de förmodligen blivit uteslutna ur partiet. Utan att gå in på åsikter om själva partiet och vad de representerar, så måste jag säga att jag inte är det minsta förvånad. De verkar komma undan med vad som helst, och jag undrar var rättvisan finns i det hela? Vad är det för politiker i SD som inte kastar ut dessa våldsamma människor ur sitt parti, speciellt när det sägs att de förespråkar noll tolerans? Oavsett vilket parti man tillhör så skall det inte vara acceptabelt att bete sig så, vare sig det inträffade före eller under den politiska karriären. Beter man sig olagligt så skall händelsen hanteras därefter?

Det är säkert inte bara SD som har politiker med en rasistisk och/eller våldsam benägenhet. Det förekommer förmodligen i alla partier, men det som är skandalöst är att det är tre stycken på samma ställe, på samma tidpunkt som agerar på ett sätt som inte ens är okej på sandlådenivå. Dessutom är det högt uppsatta politiker som människor röstar på, jag hoppas att allmänheten, även de som röstar på SD inte stödjer detta beteende, och att dessa politiker inte kommer finnas mer på röstsedeln. Politiker borde vara förebilder, men förtroendet för politiker inom SD sjunker allt snabbare.

Redaktionen på Inte rasist men, kommenterar:

Tittar man på de inspelningar som Expressen släppt ser man att det är Almqvist, Westling och Ekeroth som är de aggressiva och drivande i bråket. Påståendet om selektivt utdrag är nästan skrattretande då SD själva har hårdredigerat sitt eget klipp med millimeterprecision.”

Efter att ha granskat filmen ett antal gånger är det inget tvivel om att det inte handlar om självförsvar. Att filma sitt brott är också något man bör fundera på varför man gör, speciellt om man nu påstår sig vara hotad samtidigt som man tycker att det hela är lite lustigt.

Pressekreteraren för SD, Björn Söder, uttalar sig:

Partiledningen har handlat utifrån den policy som vi tagit fram om nolltolerans mot sådana här saker. Vi har också varit tydliga med att vi inte har dubbla måttstockar inom partiet där det görs skillnad på högt uppsatta partiföreträdare och lokala företrädare. Att vi har bedömt Eriks och Kents situation olika beror på att de är just olika. Erik har med råge, genom sina politiskt mycket tveksamma uttalanden, passerat gränsen för vad som anses acceptabelt. Kent har inte gjort några sådana uttalanden.

Att man får sitta kvar i riksdagen efter att en sådan händelse kommit ut tyder på att det är accepterat inom partiet.  Även om man inte gjort några uttalanden,  så är medverkan utan protester lika illa. Politiker på en sådan hög nivå borde kunna säga emot när någon, även en partikamrat, beter sig olämpligt och olagligt. Om inte annat gå därifrån. Är de annars värda att företräda sina väljare? Det är svårt att veta vad politikerna står för innan de fått visa sina framfötter. Men man kan i alla fall som parti välja hur man reagerar när det uppstår problem. Är det så ont om folk som sympatiserar med SD att de inte kan hitta någon som är bättre? Kanske SD borde se över sina policies?

Jag hoppas att det svenska folket ställer sig frågan om vad som försiggår bakom stängda dörrar inom SD. Vad står de för mellan raderna? Hur troligt är det att detta är en engångsföreteelse? Är det sådana politiker vi vill ha? Först när dessa frågor är avgjorda kan man bestämma om man vill stödja deras politik eller inte.

För min del tycker jag att det är viktigt att de får föra vilken politik de helst vill, alla partier skall ha rätt att få kämpa för sina frågor. Invandrarfrågan är en viktig fråga, men den kan inte lösas med våld och rasistiska kommentarer. Det är där jag tycker man borde sätta stopp i ett demokratiskt samhälle. Våld och diskriminering får inte förekomma inom politiken – inte i något parti.

Magnus Betnér kommenterar SD-skandalen. “För det första så har jag också levt under ständigt hot dom senaste i alla fall tio, fjorton åren och inte fan går jag och lägger mig med ett brännbollsträ för den sakens skull“.

Strax efter den här skandalen kommer det även fram att Ted Ekerot via den officiella SD-mailen skickat bilder till ett barn på mördade människor för att förklara hur partiet ser på Islam. Det är ytterst upprörande. Att man skall lägga fram fakta är en sak, att visa känsliga bilder för en skolungdom är dock skandalöst! Ett barn skall inte behöva konfronteras med brutala bilder på det sättet, det räcker med alla nyheter och våldsamheter som de annars får se i dagens samhälle. Bilder från en konflikt i Thailand är dessutom irrelevanta, eftersom det inte har något med Islam att göra. Ännu mindre representerar de muslimerna i Sverige. Vi kan hitta likadana bilder från andra länder, med andra religioner inklusive vår egen “statsreligion”.  Det är dessutom svårt för en 15-åring att avgöra hur vida SD:s bild av muslimer stämmer eller ej, eller om bilderna är manipulerade. Sådant tillhör vuxenvärlden och detta vårdslösa beteende får inte förekomma bland politiker! Och hur var det med att “Sverigedemokraterna inte använder dubbla måttstockar”?

// Marina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s