Stoppa slakten av delfiner, tumlare och valar!

Posted on Updated on

Det pågår en massiv slakt av delfiner och valar i Taiji, Japan. Mer än 20 000 delfiner slaktas varje år vid Japans kust i en period på sex månader, och detta har pågått under väldigt många år. Men inte förrän filmen the Cove, skapad av ett gäng mycket modiga människor, släpptes år 2009 fick världen upp ögonen för denna brutala och meningslösa slakt, inte ens hela den japanska befolkningen visste innan. Sea Shepherd – en organisation som försöker stoppa slakten –  skriver om hur problematiskt det varit att få fram sanningen i Japan.

Jag själv blev medveten om slakten för bara några månader sedan, trots att detta varit uppmärksammat i flera år, och jag var chockad över människans brutalitet och okänslighet – precis som så många gånger förut. Men jag har även sett det starka motståndet via sociala medier och olika webbsidor, och jag har skrivit på mängder av namninsamlingar för att rädda delfiner, tumlare och valar.

Här kan ni se en trailer för den prisbelönade filmen the Cove, filmen som skapat stor medvetenhet om vad som händer i Taiji. Även om den här trailern inte visar särskilt många detaljrikt brutala scener, finns det ändå en del bilder som får mitt hjärta att värka till. Delfiner som tillfångatagits, som släpas efter båtar, som blir ihjälhuggna… Filmen tar även upp att delfinerna och tumlarnas kött säljs som mat i Japan och andra ställen i Asien, trots att det innehåller giftiga halter av kvicksilver – ofta är de märkta som valkött.

Trots att många är medvetna om den hemska situationen i Taiji finns det fortfarande många som inte vet om det. Som sagt, jag fick reda på det för bara några månader sedan. Våra ansträngningar måste fortsätta, vi måste sätta ner foten och fortsätta protestera mot slakten. Den 1 september, för ungefär en månad sedan, började den sex månader långa jaktsäsongen igen och nästan varje morgon lämnar båtarna hamnen för att på nytt tillfångata och döda delfiner. Fiskarna i Taiji fortsätter slakten trots internationella påtryckningar. Det är inget annat än hjärtlös girighet.

Det finns flera saker du kan göra för att hjälpa till:

1. Skriv under här om du också är emot brutal och meningslös slakt.
2. Skänk pengar för att rädda delfinerna.
3. Lär dig mer om delfiner i fångenskap.
4. Stötta filmmakarna med en donation.
5. Lär dig mer om det som händer i Taiji.
6. Skicka mail till myndigheter i Japan.
7. Stötta Sea Shepherd.
8. Sprid ordet! Gör fler medvetna.

// Caroline

Advertisements

One thought on “Stoppa slakten av delfiner, tumlare och valar!

    Beskyddare av marint djurliv | Two Green Spirits said:
    December 19, 2013 at 8:33 pm

    […] jag efter det ordet när jag scrollar genom mina sociala medier. Jag har tidigare skrivit om att det pågår en massiv slakt av delfiner och valar i Taiji, Japan. Mer än 20 000 delfiner slaktas varje år vid Japans kust i en period på sex månader, vilket […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s